Po najboljše bučno olje v Krajinski park Goričko

Na kmetiji Vlaj v Bodoncih, ki se nahaja v Krajinskem parku Goričko, pridelujejo vrhunsko bučno olje.

Bučno olje Vlajevih je na 63. svetovnem ocenjevanju kakovosti živil Monde Selection na Dunaju prejelo zlato priznanje. Zaradi izjemne kakovosti že tretjič zapored, so Vlajevi letos prejeli še prestižno nagrado International High Quality Trophy 2024.


Janja in Vlado Vlaj iz Bondoncev na prestižni podelitvi priznanj na Dunaju 2024   arhiv družine Vlaj

Kmetija Vlajevih se nahaja na obrobju Goričkega v vasi Bodonci. V zadnjih letih so se osredotočili na poljedelstvo, specializirani so za pridelavo bučnega semena, ki ga predelujejo v bučno olje. Večino olja prodajo v Sloveniji, del pa izvozijo tudi v tujino. Na domačiji imajo majhno butično trgovino, kjer ponujajo lastne pridelke. Poleg bučnega olja lahko kupite tudi pražena bučna semena, ajdovo kašo in orehovo olje. Po željah kupcev sestavljajo tudi darilne pakete.


Vrhunsko bučno olje iz Krajinskega parka Goričko   arhiv družine Vlaj

Od leta 2016 ima kmetija Vlaj pravico do uporabe Kolektivne blagovne znamke Krajinski park Goričko. Njihove vrhunske izdelke najdete tudi v grajski trgovinici na gradu Grad. Vsako leto sodelujejo na Grajskem bazarju, ki bo letos potekal 5. oktobra na gradu Grad. Podrobnejši opis kmetije najdete na naši spletni strani tukaj. Pokušina in uporaba njihovega vrhunskega bučnega olja je pravo doživetje, zato ste vabljeni v njihovo trgovino v Bodoncih, spletno trgovino ali grajsko trgovinico na gradu Grad.